Zoek OmroepFoto's
curl.function.php 001home | b_index.php

Mijn laatste uitzending

- Gefilmd door Peter Steenman

30 mei 2010 deed ik mijn laatste uitzending : „Buitenhof” vanuit Studio Plantage. Na 31 jaar gewerkt te hebben als omroepmedewerker, (installatie- en beeldtechnicus) en 20 jaar „Plantage” nam ik afscheid van mijn collega’s en deze mooie studio, die helaas inmiddels gesloopt is

Reacties :

Hey Willem,

Prachtige docu van jou en van de Plantage. Een waardig afscheids-dokument. Ik zie de film ook als een mooi afscheid van die studio, we hebben daar de afgelopen 20 jaar heel wat mooie dingen gemaakt samen. Mooi gedraaid trouwens, ik heb tot mijn verrassing en met veel plezier ook mezelf aan het werk gezien.

Die studio had zo veel sfeer door de gekke hoekjes de onhandige palen, de rommelige ruimtes. Het trok leuke mensen die op zoek waren naar wat anders, niet altijd die doorsnee types. Ik mis je regelmatig als collega Willem, jij bent namelijk niet zo doorsnee! Al die aparte types, dat maakt ons vak zo leuk. Hopelijk gaat het je goed nu met je nieuwe bezigheden. Geweldig dat je deze site nog zo fanatiek onderhoudt. Ik hoop je weer te zien.

Groetjes ThijsWillem,

Leuke reportage van je laatste werkplek binnen Dutchview, geeft de sfeer, die ook in mijn herinnering zit goed weer. Wij hebben veel samengewerkt en dat ging, zoals je weet, altijd prima.

Ik herinner mij ,dat je op de beeldopleiding op Santbergen zat, waar ik les beeldtechniek les gaf, jij stelde altijd belangstellende vragen. Over je onvrijwillige vertrek bij Dutchview zou ik het volgende willen zeggen : diegene die jou (en het bedrijf) dit hebben aangedaan komen zelf nog veel harder aan de beurt (ook al denken zij van niet), dat is een ding wat zeker is

a : omdat ik ze ken en

b : omdat de oude tegeltjeswijsheid 'actie is reactie' ook altijd opgaat in dit soort situaties. Immers Dutchview is weer te koop en nieuwe eigenaar!, nieuwe kansen. De huidige managers denken, dat de waarde van het bedrijf in henzelf zit; niets is minder waar, zoals wij in Plantage altijd hebben bewezen, de juiste man op de juiste plaats gaat uiteindelijk een bedrijf veel meer opleveren.

Een grotere klantenbinding dan we in Studio Plantage bereikt hebben ben ik later nooit meer tegengekomen (en geloof mij, dat was bewust beleid). Dat had niet alleen met Amsterdam en de mooie lokatie te maken, maar wel degelijk ook met de daar werkende operationele medewerkers, waarvan jij er een was.

Dat is in elk geval de manier, waarop ik mijn bedrijf zou wil runnen en ook run in het geval van televise; 'het goud loopt op de vloer en zit niet in de kantoren'.

Willem ik zou uren door kunnen gaan, maar bedankt voor de in mijn ogen altijd prettige samenwerking en troost je met de gedachte, dat de boemerang, die de leidinggevenden daar hebben weggegooid  onverwacht en keihard zal terugkomen.

Laten we op die dag bij Ome Ko een biertje drinken,

Hans Volbeda