Zoek OmroepFoto's
curl.function.php 001home | b_index.php

Hans overleden

- Door Hylke

Op deze OmroepFoto :

Beste collega’s,

Na een maandenlange strijd overleed collega Hans Verhoeff afgelopen woensdag 26 juli 2017. In augustus 2016 werd bij hem een hersentumor geconstateerd en dat is ondanks operaties en kuren niet meer goed gekomen.

Hans is als geluidtechnicus begonnen bij de NOS radio, werd in de jaren negentig freelancer en is bij de realisatie van veel radio- en televisieprogramma’s betrokken geweest. Hij was een kundig technicus, waarmee het prettig samenwerken was, hij dacht in oplossingen en niet in problemen. Altijd een goed humeur en zeer collegiaal.

Een aantal jaren geleden vertelde Hans mij, dat zijn vader actief in de vakbond was en hij wilde dat eigenlijk ook wel. En zo kwam het, dat hij nauw betrokken werd bij het tot stand komen van de contractovereenkomst tussen ZZP’ers en DutchView. Hij werd lid en secretaris van de sectorraad van FNV Kiem. Dat vond hij leuk om te doen en zette zich er volledig voor in. Helaas heeft hij dat vrijwilligerswerk door zijn ziekte vroegtijdig moeten beëindigen.

Met het werk als geluidtechnicus voor radio en televisie is hij nog even doorgegaan, maar in april moest hij daarmee stoppen. Het ging niet meer. Wij hielden contact en spraken af, dat ik hem op woensdag 21 juni zou komen ophalen om naar ons kantoor op het Mediapark te gaan en daar ergens te lunchen. Toen ik op die dag bij hem thuis kwam, schrok ik een beetje. Hans was slecht ter been, er moest een rolstoel mee. We gingen met z’n vieren: Hans, zijn partner Janneke, zijn zwager Arend en ik en dat bleek nodig te zijn ook. Aangekomen op het Mediapark zijn we eerst naar het kantoor van FNV Media & Cultuur in het Mediacentrum gegaan, waar hij, staande voor het raam, samen met Janneke genoot van het uitzicht over het hem zo vertrouwde omroepterrein.

Daarna hebben we een rondje gemaakt over het park en het reportagecentrum bezocht, waar hij een aantal collega’s te hand schudde en een praatje met hen maakte. Hij genoot zichtbaar. Tot slot hebben we een broodje bij de Beachclub gegeten en toen was het tijd om te gaan, want het was erg vermoeiend voor Hans.

Op 21 juni had ik niet verwacht, dat hij er nu, vijf weken later niet meer zou zijn. Een goed en oprecht mens en collega is van ons heengegaan. Pas 51 jaar jong.  

Ik wens Janneke, familie en vrienden heel veel sterkte de komende tijd,  

Hylke.

Zie reacties op FaceBook...

Op deze OmroepFoto :