Zoek OmroepFoto's
curl.function.php 001home | b_index.php

Lintje voor Ferry

- Ingezonden door Hylke

Op deze OmroepFoto :

De heer F. Brand uit Loosdrecht (74): Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Brand is al meer dan 41 jaar zeer actief in de Historische Kring Loosdrecht (HKL). Hij beantwoordt vragen, beheert de website, is verantwoordelijk voor alle technische zaken, digitaliseert het archief, verzorgt dia-avonden en lezingen, doet archiefonderzoek en raadpleegt inputbronnen.

Al met al, is de heer Brand zonder twijfel één van de drijvende krachten achter de HKL. Sinds ca. 2003 verzorgt de heer Brand ook de ledenadministratie van de Sijpekerk in Nieuw-Loosdrecht. Deze administratie is onder andere van belang voor de wijkouderlingen. Zij worden door de heer Brand opgeleid in, en ondersteund bij, het gebruik van zijn ledenbestand. Ook bij andere computerproblemen kunnen de ouderlingen een beroep op hem doen. De heer Brand schreef daarnaast een brochure over de geschiedenis en inventaris van de Sijpekerk, die onder andere tijdens open-kerk-dagen aan bezoekers wordt verstrekt.

De heer Brand heeft zich op meerdere manieren onmisbaar gemaakt voor de Hervormde Gemeente in Nieuw-Loosdrecht. Ook was de heer Brand in 2003 betrokken bij de start van een internetcafé in ouderenwooncomplex de Emtinckhof in Loosdrecht. Twee keer in de week gaf hij computerles aan bewoners en omwonenden, in groepen van 20 tegelijk, waarvan de oudste 90 jaar was. Daarnaast droeg hij zorg voor de computers en lesmaterialen en organiseerde hij overleg met zijn medevrijwilligers.

De rode draad door de vrijwilligersactiviteiten van de heer Brand, is zijn kennis van computers en de eindeloze energie waarmee hij anderen daarmee van dienst is. De heer Brand staat bekend als een mensen-mens, die altijd geïnteresseerd is in de mensen die op zijn pad komen en voor iedereen klaarstaat.