Zoek OmroepFoto's
curl.function.php 001home | b_index.php

Abdicatie 1980

- Door Hylke Beerstra

Op deze OmroepFoto :

Of je nu vóór of tegen het koningshuis bent, als tv medewerker doet dat er niet toe. Er telt maar één ding, de uitzending moet perfect verlopen.

Hoofd geluidstechnicus Hylke Beerstra was er in 1980 bij, toen Beatrix 'gekroond' werd. Hij bewaarde zijn paperassen zorgvuldig en daardoor kun je nu op OmroepFoto een indruk krijgen van hoe men 33 jaar geleden technisch om ging met een dergelijk groot evenement. De techniek is veranderd, de opdracht blijft hetzelfde : verzorg een uitzending, waar de klant nog jaren met lof over zal praten. :-)

Reacties :

Hylke wat leuk, dat je dit allemaal hebt bewaard.

Ja, de pasjes heb ik ook nog, maar alle draaiboeken en info niet meer…Ik was te jong om te beseffen, wat dit voor historische waarde zou hebben in de toekomst. Ik stond met mijn LDK14 rechts in de Mozeszaal voor deze Abdicatie.

Het was een hele emotionele gebeurtenis.

Na afloop van deze abdicatie stapte, op dat moment de oud Koningin, Juliana op mij af en schudde mij de hand en bedankte mij. Later begreep ik pas, dat ze mij niet persoonlijk bedankte maar de hele organisatie van de NOS.

Wij van United organiseren nu de Abdicatie en de Kroning en iedereen is er natuurlijk ontzettend druk mee en alle nieuwe technieken worden ingezet. Ik zal met enorme belangstelling thuis voor de buis zitten en alles weer herbeleven,

Groet van Tim Nijzink

-

Meindert van der Meulen : Geweldig!