Zoek OmroepFoto's
curl.function.php 001home | b_index.php

Hans overleden

- Ingezonden door Hylke

Op deze OmroepFoto :

Beste mensen,

Vandaag kreeg ik het bericht, dat oud collega Hans van Eijken is overleden. Hans was jarenlang geluidtechnicus bij de afdeling filmnasynchronisatie van de NOS in Bussum en nam uiteindelijk als geluidnabewerkingstechnicus van de afdeling Postproduktion bij het NOB afscheid van de omroep.

Hans was al enige tijd ziek,

Hylke

Hallo Hylke,

ik stel het erg op prijs dat je me steeds op de hoogte houdt van het verlies van oud-collega's, hoe droevig dat ook is. Hans van Eijken kan ik me nog goed herinneren, zij het dan wel in een veel jongere vorm dan op de foto. Het is heel triest dat hij zijn vrouw al drie jaar heeft moeten missen.

Voor mij is het al 23 jaar geleden dat ik de studiodeur achter me dicht trok voor een zeer vroege VUT, maar zo waren de bedrijfsomstandigheden toen. Een paar jaar onderhield ik nog contacten door de OSO, maar verder moet ik het doen met toevallige contacten. Tijdens mijn werk als cameraman-belichter had ik al een nevenberoep als orgelbouwer. Daarvan heb ik mijn hoofdberoep gemaakt en heb ik na een studie tien orgels gebouwd, lesgegeven aan de vakopleiding orgelbouw en daarnaast ook amateurorgelbouwers. Dat deed ik in Nederland en in Duitsland. Ook heb ik 17 jaar een muziektijdschrift mede geredigeerd en schreef ik voor Nederlandse, Duitse en Engelse orgelbladen.

Boeken over de bouw van orgels heb ik ook geschreven en - voornamelijk - getekend. Door veel tekeningen maak ik de constructies duidelijk en voorzie ze dan van teksten in drie talen. Hiermee voorkwam ik dat iemand een boek koopt dat maar voor een derde voor hem belangrijk is. De boeken worden wereldwijd gelezen, hoewel dat per land geen grote aantallen zijn. Ik vind het nog steeds plezierig om vrijwel dagelijks contact te hebben met mensen die hulp nodig hebben bij de bouw van hun orgel.

Voor dat orgelwerk heb ik een website: http://www.johnboersma.nl/ en voor mijn foto en filmwerk een tweede website: http://www.fotovideojohn.nl/. Dat laatste gaat ook over modelspoor. De websites worden vrijwel dagelijks bijgewerkt.

Af en toe kijk ik nog op Omroepfoto, aan werkelijk iedereen heb ik goede herinneringen. Iemand is pas werkelijk 'weg' als niemand nog aan die persoon denkt.  

Hartelijke groeten,  

John Boersma

Op deze OmroepFoto : Hans van Eijken
Hans van Eijken