Zoek OmroepFoto's
curl.function.php 001home | b_index.php

Oude radiowagen ontdekt

- Ingezonden door Jan de Vries

Op deze OmroepFoto :

Hierbij een foto van de RS-46-36 bij de oude RAI gebouwen te Amsterdam.

Waarschijnlijk één van de laatste foto's toen hij nog in dienst was.

Heb contact gehad met de familie Durlacher, die toen ook een radiowagen (RS-45-89) gekocht hadden. Die stonden daar toen bij de RAI te koop.

In Drente hebben de 2 radiowagens zo'n 6 jaar gestaan, maar ook daar is het niet veel geworden. Erger nog er is meer gesloopt dan opgebouwd.

De restanten : 1 goed chassis en de restanten van de body's zijn verkocht aan een handelaar bij Rotterdam. Het chassis en kenteken van de andere is weer verkocht.

Maar ook het kenteken 95-33-VE van deze radiowagen is doorverkocht en bestaat dus nog steeds! Via via is die handelaar te weten gekomen, dat wij ook zo'n radiowagen hadden (die van de wereldomroep) en van hem hebben wij de restanten van de RS-45-89 overgenomen. Daarbij zat het voorfront, ramen, luiken, deuren en nog wat technische spullen.

Reacties :

Beste Willem,

Een opmerking bij de bijdrage van Jan de Vries. Op de foto, is de wagen al voorzien van een andere kleur en was zeker niet meer in dienst. Van de vijf wagens die van dit type gebouwd werden (4 voor de NRU en één voor de Wereld Omroep) is er één, de 104 nog in dienst gebleven tot in de zeventiger jaren en nog voorzien van NOS huisstijl .

Op weg naar de laatste klus bij het Binnenhof werd de 104 aangereden door een zandwagen en is niet meer hersteld. De Wereldomroep wagen is door Beeld en Geluid overgedragen aan het Automuseum in Schagen die de wagen na een grondige onderhoudsbeurt weer op de wielen heeft gekregen en nu proberen ze de motor weer aan de praat te krijgen. De radiotechnische installatie in de wagen werkt ook weer.

Groeten,

Joop Berendsen

Op deze OmroepFoto :